Blog

Червеното хапче

 

„Съзнанието постоянно се пренастройва според решенията, които взима нашият мозък, а после самоотвержено обяснява защо те – въпросните решения – са „правилни“, „справедливи“, „разумни“ и така нататък, каквито и глупости да сме направили.“

Натисни върху картинката за изтегляне на българския превод. Най-долу има връзка към оригинала на руски.
Червеното хапче. Погледни истината в очите.

Червеното хапче. Погледни истината в очите.

 

 

Книгата е изпълнена с ярки, понякога смразяващи, примери от практиката на психиатрите, експерименти с животни и хора, провеждани последните 100 години, анализ и здрава логика.

Първата от 5 поредни книги, посветени на мисленето, отношенията мозък-съзнание, могъществото на мозъка пред съзнанието, защо живеем така и какво можем да направим, за да подобрим качествено и да осмислим съществуването си. Авторът многократно предупреждава за неприятните истини, които разкрива една след друга пред читателя, насърчава неготовите да оставят книгата настрана и да не си губят времето.

„Червеното хапче“ съвсем не е за всеки, както напомня и авторът. Само за теб, който търсиш промяна към добро и усещаш, че решението лежи в теб.

П.П. Това, което ме порази най-много, е убеждението на автора психиатър, че най-важното в живота ни са отношенията с другите. В началото на втората му книга съм „Убий идиота в себе си“ и там продължава с тази линия – на общественото ни, социалното начало. И там изобилства с примери с научни експерименти, от които изводите са жестоки, направо безмилостни и в същото време – отрезвяващи и хвърлящи нова, добра светлина върху нас самите.

П.П.1. (4.12.2020) В момента 3 жени доброволно, безплатно превеждаме книгата. Когато е готов преводът, ще го качим за свободно теглене, което, надяваме се, няма да намали стойността на това ценно четиво във вашите очи.

П.П.2. (30.11.2021) Преведохме и подготвихме за печат книгата! Разпространявайте свободно.

Изтегли я оттук на руски.

 

 

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *