Място за някои неща

Чуйте вика за помощ на българските ...

Сърнела Воденичарова Sat, 28 Aug 2021, 07:57:37
Чуйте вика за помощ на българските учители!
И подпишете петицията за нормално провеждане на учебната година: https://www.peticiq.com/202122?s=88838844
Разпространете я!

„За трета година се нарушава законът, според който учениците следва да получат освен интелектуално развитие, още емоционално, социално, духовно-нравствено и физическо развитие и подкрепа.

Ние наблюдаваме катастрофални последици за физическата култура на децата, които затворени по домовете си, се превръщат в инвалиди за цял живот, с нарушен опорно-двигателен апарат, със зрителни и слухови проблеми. Целодневното взиране в монитора със слушалки на ушите довежда до неизлечими проблеми; отделно се развиват редица допълнителни заболявания от липсата на чист въздух и слънчева светлина.

В емоционален план ние възпитаваме вече социопати, млади хора, които вече са подложени на нечовешка самота и депресии, които не могат по нормален начин да се запознаят със свои връстници. Това унищожава не само настоящето, но и бъдещето. Ролята на държавата се отнася и до семейното планиране и поощряването на положителните демографски процеси. Как това може да се случи, когато младите ни хора нямат физическа възможност да се срещнат?

...

В заключение искаме да припомним, че учителите са хората, които възпитават новите поколения в уважение на законите и начин на живот и следват тези закони като рамка на поведение и обществени отношения.

Ние се затрудняваме как да преподаваме тези базови принципи, след като управниците ни ги нарушават ежедневно, водейки се по неясни интереси, липса на принципи, липса на човечност, реална грижа и отношение към децата и останалите граждани на България. Считаме за нереден фактът, че в последната година и половина огромна част от нещата, които се вменяват във връзка с КОВИД 19 като действия от страна на ръководствата, не идват със заповеди, а само с писма, които нямат никаква правна стойност. Изключение правят само заповедите на министрите.

Смятаме за нередно решенията да се вземат под натиск от няколко НПО-та, присвоили си посоката на реторика в страната. Това е неглижиране на реалните проблеми, липса на поглед към обществените нужди и откровен нихилизъм по отношение на нашето общество.

...

Уважаваме правото на всеки човек да се предпази по най-добрия начин за себе си чрез ваксина, маска, дистанция или друго. Не приемаме да се налагат в задължителен порядък мерки за цялото ни общество, които противоречат на законите на Р България и поставят в затруднено положение ръководствата на учебните заведения и всички други звена, където работодатели биват принуждавани да оказват натиск върху трудещите се.“