Място за някои неща

Още 70 подписа събрах. Листовете са ...

Сърнела Воденичарова Sun, 22 Aug 2021, 14:51:54
Още 70 подписа събрах.
Листовете са измачкани заради поройния дъжд, който се изсипа, докато хората се подписваха. Ползвах събора на нашето село за тая цел - хората са накуп и мислех, че ще е лесно.

Не е.

Събирането на подписи е тежка работа. Прегракнах да обяснявам на почти всеки поотделно какво е Марица изток (че не е американска и не е частна), че произвежда половината ток на България, че има начин да стане достатъчно чисто това производство, но нарочно не се прилага, че ние, всичките българи, губим енергийната си независимост и голяма част от националната сигурност, ако позволим да бъде закрито, че хората, които искат да ни продават ток от частните си фотоволтаични мегапаркове са същите, които натискат за закриването на Марицата, която прави в пъти по-евтин ток от соларите и ветрогенераторите.

И много други неща се изприказват, докато склоняваш хората да подпишат. Някои веднага хващат химикала, информирани са, други тръгват с недоверие, а една част, слава богу малка, са агресивни.

Вчера, благодарих 70 пъти, крещях на 2-3-ма особени почитатели на евроатлантическата ориентация и свободнопазарната идеология. Крещях в отговор на тяхното крещене, което пък бе частично за надвиване на силната народна музика, която се лееше през цялото време на събора.

Към края осъзнах, че подписите се събират толкова бавно и с толкова енергия, че и 10 000 да са, правителството е длъжно да им обърне внимание. Всеки подпис е безценен - това е българин, който информирано и осъзнато иска запазването на Марица изток 2, рудниците Трояново-1, Трояново-3, Трояново-север и всички десетки фирми, навързани и зависими от мегакомплекса - най-големия в Югоизточна Европа.

Вие можете да помогнете също.

Начин 1.

Изтеглете бланката оттук: https://mega.nz/folder/EH4yTQZJ#53zySNct9KzT2ePW02kiRQ
Разпечатайте я и почнете да събирате подписи. Три имена са нужни, населено място и община, ако името на селото не е единствено по рода си.
Пратете попълнените бланки на адрес:
Рудник „Трояново-1“, село Трояново, управление, за Стоян Стоянов, 0888004678.
Трябва да са там най-късно до 28.08.

Начин 2.
Активно говорете по въпроса, като преди това се информирате.
Коментирайте, пускайте публикации във фб и другаде.
Трябва да създадем обществено мнение.

Вижте повече тук: https://www.facebook.com/sarnela/posts/5197426503620586

#спасиМарицаИзток