Място за някои неща

Чуйте Рая, на 12 г. Само ...

Сърнела Воденичарова Wed, 18 Aug 2021, 16:14:53
Чуйте Рая, на 12 г. Само 9 секунди.

***

За държавната „Марица изток“ или не се говори, или се махва с ръка с пренебрежителното: мръсно и нерентабилно производство, закрийте го!

Сякаш е нормално да махнеш с ръка за спирането на половината ток на България и оставането на 120 000 души накуп без хляб.

Каква е истината:

1. Токът от „Марица изток“ е значително по-евтин от фотоволтаичния и онзи от американските тецове (с които хората бъркат Марица изток).

2. Марица изток осигурява половината ток на България.

3. Благодарение на огромното количество ток, което прави Марицата, България изнася по 700 мегавата на ден (!) за Гърция, освен това и за Турция, Македония, Албания и Хърватска. Печелим.

4. Благодарение на Марицата, България има надеждно регулиране на напрежението на тока и няма режими, защото само Марица изток може бързо да реагира и да предотврати претоварване и недостиг.

5. Има разработен проект за улавянето на въглеродния двуокис и складирането му. Освен това има и метод за инсинерация (изгаряне) на газа. Тоест налице са начини да е чисто това производство. Но тези начини събират прах и сякаш не съществуват. Кой има изгода от това?

6. Всички държави извоюваха отстъпки, отлагания, само местното правителство сваля гащи, оголва дупе (дупето на народа) и оставя на улицата 120 000 души - без препитание, без доходи, без надежда.

7. В мините, тецовете и всички обслужващи, тясно свързани с това гигантско производство фирми работят 124 000 души, включително техните семейства, за които заплатите на работещите са главната издръжка. Всички тези хора, сред които има наши познати, роднини, приятели, разчитат на това Марица изток да продължи да работи.

Разпространявайте, не се колебайте, защото ако локдауните са страшни, а политиците без диплома ни възмущават, изсипването на 120 000 българи накуп на улицата без работа ще има чудовищен ефект върху държавата и върху всички нас. Ще го почувстваме, бъдете сигурни.
Оставане без половината ток значи режим на тока. Няма никой в Европа, който може да ни достави електричество, дори на висока цена. А ако се появи някога такъв, цената ще е убийствена. Защото ще сме станали зависими.

Знам, че българите сме човеци милостиви и съпричастни. И умни.

Изтеглете оттук бланката и разпечатайте, съберете подписи, колкото можете: https://mega.nz/folder/EH4yTQZJ#53zySNct9KzT2ePW02kiRQ

Пратете попълнените бланки на адрес:
Рудник „Трояново-1“, село Трояново, управление, за Стоян Стоянов, 0888004678.
Трябва да са там най-късно до 28.08.

#спасиМарицаИзток

Говорете, коментирайте, нека изградим обществена нагласа за спасяването на Марица изток. Така на политиците ще им е по-трудно да предадат народните очаквания.