Място за някои неща

Защо Западът има много повече от ...

Сърнела Воденичарова Sun, 25 Jul 2021, 14:34:10
Защо Западът има много повече от останалия свят?

Отговор: всички западни държави, без изключение, са колониални - от векове точат ресурсите и кръвта на народите по света. Безжалостно.
И днес продължават под различни по-благовидни форми.

С част от заграбеното устроиха социални системи, които поддържат населението в едно задоволително ниво на съществуване. Почти безплатно здравеопазване и образование му осигуриха, за да не надига много-много глава. В такова състояние на „висок стандарт“ хората на запад, сравнявайки се с умиращите от глад африканци или с изостаналите източноейвропейци, се чувстват екстра и не задълбават особено в проблемите, които действително имат.

Не са проблем периодичните бунтове, те не могат да обхванат масово западноевропееца. Защото масово е относително задоволен.

Разбира се, огромната част от имането, трупано през вековете, не е в ръцете на народите на запад, а в шепа наследници на определени родове. С негова помощ те си играят на глобални кризи, пландемии, нов световен ред...

***

Горното е просто споделяне на мисли, натрупани през времето и борбите в различни каузи. Надявам се да помогне на някого за избистряне на картината.

#просвещение #обединение #народноуправление