Място за някои неща

Хора, вгледайте се в себе си - ...

Сърнела Воденичарова Mon, 03 May 2021, 14:23:34
Хора, вгледайте се в себе си - справяте ли се въпреки тоновете препятствия, въпреки всички спънки, които ви поднася властта?

Ако се справяте, тогава с какво сте по-малко кадърни, по-глупави от депутатите, министрите, президентите и останалата лидерска клика?

Та вие сте герои!

Защо се оставяте да ви внушават, че вие не можете да управлявате, а те могат? Нали виждаме колко могат? Могат да крадат, могат да лъжат, да прокарват чужди интереси. Могат.

А представете си сега вие с вашето ежедневие, след работа вместо 3 часа телевизия, да гледате два, а 1 да отделите за обществена работа - за четене и осмисляне на важни въпроси, за участие във взимането на решения от национално и местно значение.

Възможно ли е това?

Представете си, че няколко милиона души си създадем навиците да участваме ежедневно в този процес и дори не ежедневно, а 3-5 пъти в седмицата пак ще е достатъчно. Какво ще стане?

Не знаем.

Сигурни сме в едно и то е бетонно гарантирано: решенията, които ще взимаме самите ние, никога няма да са корумпирани, никога няма съзнателно да увредим децата си, здравето си. Винаги ще гледаме да направим нещата добре, защото знаем, че нашите решения се отразяват на нашия собствен живот.
Точно както го правим и сега.
Ще сме мотивирани и да се образоваме повече в повече сфери - това става естествено, когато почувстваш отговорността, която лежи на теб.

Зарежете приказките за специалисти, експерти и т.н. Вие сте експертите, нашият сборен разум е най-доброто, което може да ни управлява.

Започнете да се настройвате за народно управление.

#просвещение #обединение #народноуправление