Място за някои неща

Главна цел: постигане на суверенитет на ...

Сърнела Воденичарова Sat, 10 Apr 2021, 11:31:56
Главна цел: постигане на суверенитет на България чрез гражданско (народно) управление.

Търсим съмишленици за съвместна дългосрочна работа.

info@zazemiata.com
0878424477 - телеграм

***

Защо народно управление?

Хилядолетия биваме управлявани чрез концентрирана в единици или групи власт. Дори соцът представляваше концентрирана власт, макар и неимоверно по-благоприятна за хората. Помним, че накрая същите тези по-добре живеещи хора поискаха и дънките, и бананите, и свободата на словото, и пътуванията до Париж и Лондон. Заради тези придобивки и неясното понятие „демокрация“ те масово и доброволно сдадоха обезпечения си начин на живот срещу обещания. Не можем да ги обвиняваме - умело бяха насочени и водени през цялото време от опитни водачи. А и човешкият дух търси развитие, разнообразие, промяна. Дори само заради самата промяна, дори и да мирише на пропаст.

Сега пак търсят старото и удобното.

Но то не бе устойчиво - видя се. Защото властта не беше у хората наистина. Колкото и милостиво и народолюбиво да е управлението, съсредоточено в няколко ръце, то си остава ненародно. И народът винаги ще му намира кусури. И ще е податлив на красиви внушения, и ще е готов да предаде достиженията си заради промяната.

Затова - народно управление. Управление на гражданите, ако искате. Но не имитативно, не отново под лозунга „от името на народа и за народа“, защото народът липсва в този лозунг като действащо лице, отново някой друг решава вместо него - стария сценарий с познат край.

Оттук нататък започва възцаряване на нова култура - народът решава всички стратегически и важни тактически въпроси от национално и местно значение.

Въпрос на съвместно изчистване на механизмите е как да става това, за да е наистина устойчиво на вътрешни саботажи и външни домогвания.

Създаваме организация, която построяваме точно както искаме да изглежда и работи новата държава. Разрастваме тази организация, докато не измести всичко останало и България не се превърне в тази нова държава.

#обединение #просвещение #народноуправление