Място за някои неща

В опит да намали масовата миграция ...

Сърнела Воденичарова Wed, 17 Apr 2024, 08:22:11
В опит да намали масовата миграция Швейцария ще проведе референдум за ограничаване на населението си до 10 милиона до 2050 г.

Швейцарската народна партия събра 114 600 подписа за девет месеца, изпълнявайки изискването на правителството за 100 000 подписа в рамките на 18 месеца, за да се проведе референдумът.

Според предложението швейцарското правителство ще трябва да предприеме спешни мерки веднага щом постоянно пребиваващото население надхвърли 9,5 милиона, като например спре възможността мигрантите да получат разрешения за пребиваване, швейцарско гражданство или друго право на пребиваване в страната.

Този ход може също така да принуди Швейцария да се оттегли от международните договори, включително двустранното си споразумение с Европейския съюз за свободно движение и Глобалния пакт на ООН за миграцията.

Лидерът на Швейцарската народна партия Марко Киеза заяви, че е „горд и за него е чест“ да се бори за бъдещето на швейцарската „пряка демокрация и следващите поколения“.

„От 2023 г. за първи път в нашата страна живеят повече от 9 милиона души“, заяви националният съветник и председател на групата на Швейцарската народна партия Томас Аеши. „Миналата година още 98 851 души имигрираха в нашата страна. Към това се добавят и над 30 000 търсещи убежище“.

t.me/vsichkinovini