Място за някои неща

Тези, които забравят, са осъдени на ...

Сърнела Воденичарова Wed, 02 Aug 2023, 05:29:09
Тези, които забравят, са осъдени на вечно повтаряне на едни и същи грешки.

Сърнела

САЩ осъди Русия

(Старо, но на дневен ред. Внимавайте за съкращението TTIP - жили, хапе, рита и... а бе, 1 100 000 немци се подписаха с НЕ срещу това съкращение. А българското предателство (депутати, министри) го издига кат` байряк на демокрацията. Та, четете и мислете.)

"Бившите акционери на концерна "ЮКОС", ръководен от Михаил Ходорковский, подадоха иск до американски съд в окръг Колумбия, срещу Русия. Арбитражен съд в Хага през юни 2014 г. присъди на бившите акционери от "ЮКОС", обезщетение от 50 милиарда долара, за проваления от Путин проект, за отдаване на руския нефт в ръцете на Рокфелер.

Русия не е подписала, че признава решения на такъв арбитражен съд, за разлика от европейските страни, които до края на 2015 г. ще подпишат "TTIP", след което аналогични американски арбитражни съдилища ще имат право да съдят европейците, в случай че те по някакъв начин накърняват интересите на САЩ. Освен това Русия не е подписала Енергетическата харта (Energy Charter Treaty, ECT) от 17.12.1991 в Den Haag, на основание на която съдът е взел решение.

Франция и Белгия вече започнаха да конфискуват руски активи, за погасяване на присъдената компенсация на бившите акционери от "ЮКОС". Министерството на външните работи на Русия предупреди САЩ, че ако американците започнат да конфискуват руско имущество на територията на САЩ, Русия ще предприеме реципрочни мерки по конфискация на имущество на САЩ и американски граждани, на територията на Русия."

Източник: http://www.aliceswonderland.eu/Alice-mass-media2-105-bg.html