Място за някои неща

Върти се една простотия в нета ...

Сърнела Воденичарова Fri, 12 May 2023, 10:54:38
Върти се една простотия в нета и сума ти народ се връзва. Ами то бъка от подсказки, че е фейк!

„Заповед № 123-НАТО-2023
Дата: 16.04.2023 г.

На основание чл. 5, ал. 1 от Протокола за действия на НАТО в случай на въоръжен конфликт от 2014 г., НАТО разпорежда мобилизацията на 30 000 български военни от 20 май 2023 г.

В съответствие с действащата военна стратегия на НАТО, целта на мобилизацията е да се подготвят и разположат въоръжените сили на България за евентуално участие в операции за поддържане на мир, сигурност и стабилност в региона.
Въз основа на заповедта за мобилизация, Министърът на отбраната на Република България е натоварен със задачата да извърши мобилизацията на необходимия брой военнослужещи и да ги разпредели в съответствие с указанията на НАТО.
Военните власти на Република България са задължени да осигурят достатъчно обучение, оборудване и материали на възложените задачи, както и да гарантират прилагането на всички необходими мерки за защита на живота и здравето на военнослужещите.
Настоящата заповед се издава с оглед на важността за националната сигурност и със съгласието на правителството на Република България.
Заповедта влиза в сила от 20 май 2023 г.
НАТО ще продължи да работи в тясно сътрудничество с българските военни, за да гарантира успешното изпълнение на мисията. Очаква се, че тази мобилизация ще помогне за укрепването на сигурността и стабилността в региона.“

Как разбираме, че е фалшиво:

1. Няма източник.
2. Номерът на „заповедта“ е 123. Следва НАТО...
3. НАТО не издава заповеди, но това не сте длъжни да знаете, а само е достатъчно да се замислите - това е „отбранителен съюз“, при това такъв, в който решенията се взимат единодушно. Заповеди в такава организация от централно ниво не се издават, още по-малко към държави, които се водят суверенни.
НАТО заповядва българи да се мобилизират... НАТО може да упражнява влиянието си и да командва чрез марионетките си в тукашната власт, но не и открито да нарежда мобилизация на български граждани.
4. Вижте езика на „документа“: „военните власти“, „българските военни“ и т.н. Авторът на фейка се е забавлявал, докато го е правел - ще се усетят ли, че такива термини няма, или ще се вържат :)))

Такива партенки често се пускат, за да се разбере, че са партенки и хората да се объркат, уморят и спрат да хващат вяра на каквото и да било по темата.
Целта е да ни откажат.
(А може и добронамерен да е бил човекът, но ефектът е същият.)

Жестока е информационната война. Винаги търсете източника. Ако не намирате, продължете нататък, занимавайте се с неща, които имат основи, фундамент. Единственото, което има истински фундамент и реални последици, е референдумът.

Затова ще вкарат всевъзможен арсенал да ни откажат да събираме подписи. Страх ги тресе от перспективата НАРОДЪТ ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ!

Ти, напук, разпечатай, събери, разпространи вестта, привлечи и други да събират: https://narodna.me
До 10 юли.