Място за някои неща

В БУРГАС СТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ... „...

Сърнела Воденичарова Sat, 18 Mar 2023, 09:23:57
В БУРГАС СТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ...

„Предполагам, че ще бъде формирано правителство, което ще ни вкара във войната. Самият факт, че български, не дай Боже, военен контингент замине на украинския фронт, това означава тотално обръщане на Рубикона. После трябва да се сърдим само на себе си. Следва четвърта и последна национална катастрофа. След това просто няма да има България. В Бургас сте на първа линия, да се надяваме, че няма да го усетите.

Въпреки огромното нежелание на България да бъде засмукана от грамадния геополитически вихър, в който бавно, но сигурно влиза цяла Европа, ние сме много близко до епицентъра, поради чисто географското ни разположение. България от друга страна е важна като територия – не като народ и не като държава.

Поради това, че е важна територията, въпросът днес не е „Дали?”, а по-скоро „Кога?” И трябва да ви кажа, че събитията надминаха дори моите най-песимистични очаквания. Идвайки към Бургас, се разминах с огромен военен ешeлон – 125 мм оръдия, БТР-и и т.н., които заминаваха очевидно към украинския фронт. България така или иначе вече е вътре в този конфликт. И вече сме на екзистенциалния етап да се молим да не участваме във войната директно, което поне Цар Борис III е избегнал.

Разчитам само на здравия разум на военните от двете страни [САЩ и Русия], защото това са единствените хора, които знаят за какво реално става дума. Ако оставим нещата в ръцете само на политиците, ситуацията е отчайваща.

Никой не е искал да избухне и Първата световна война, не знам дали знаете. Когато се е случило убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд в Сараево, всички са смятали, че това ще се размине с демонстрация на военна сила и мобилизация. И както никой не е искал да започва война – вече излязоха документи, изведнъж всички се оказват засмукани в конфликт, продължил 5 години и унищожил цвета на Европа.“

проф. Иво Христов
https://www.flagman.bg/article/289215

23 април 2023 - заливаме площадите.
БЪЛГАРИЯ Е ЗОНА НА МИРА!
България не дава синовете си!

Свободна и мирна България
телеграм: https://t.me/svobodik