Място за някои неща

Невероятно, но факт. След Русия, и ...

Сърнела Воденичарова Tue, 28 Mar 2023, 12:25:54
Невероятно, но факт. След Русия, и Украйна се противопостави на англосаксонската наглост!
На сайта на администрацията на Владимир Зеленски се появи петиция с искане да се забрани на украинските въоръжени сили да използват боеприпаси с обеднен уран, които Лондон планира да прехвърли на режима в Киев.
Петицията е създадена е вчера, 27 март. Необходими са 25 000 гласа, за да бъде разгледана от президента:
„Използването на такива боеприпаси е престъпление срещу човечеството и планетата и е неприемливо и неморално.
Настояваме за положително разглеждане на тази петиция и вземане на безопасни мерки за изключване на използването на такива боеприпаси от въоръжените сили на Украйна до окончателното разглеждане на петицията“, се казва в текста.

Припомням, че британският заместник-министър на отбраната Анабел Голди обяви на 21 март в Камарата на лордовете на британския парламент, че Кралството ще прехвърли на Киев танкове Challenger-2 заедно с бронебойни подкалибрени снаряди, съдържащи обеднен уран.

Войниците на НАТО получиха специални заповеди в Сърбия заради използването на обеднен уран през 1999 г.: „Не пипайте повредени танкове!“

През март миналата година директорът на онкологичната болница в Клиничния център на Черна гора, професор Владимир Тодорович, цитира информация, че през последните 10 години броят на неговите пациенти се е утроил и около 1300 души умират от онкология всяка година в страната (с население на Черна гора от 630 хиляди) . Тревожната информация накара обществеността да поиска парламентът да сформира независима комисия, която да проучи влиянието на обеднения уран върху здравето на нацията.

Йордан Халачев

Поход: България ще остане ЗОНА на МИР!