Място за някои неща

Когато управляващите тикат един народ към ...

Сърнела Воденичарова Sun, 09 Apr 2023, 20:09:32
Когато управляващите тикат един народ към война, този народ е длъжен да вземе мерки.
ОРГАНИЗИРАМЕ СЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ. ПОСЛЕДНОТО МИРНО СРЕДСТВО.

Референдумът за мир и суверенитет:

1. Защитава България и нейните деца от война.
2. Дава на народа възможността да взима важните решения в държавата.

Очаквайте всички видове и родове опити за осуетяване на референдума. Включително компромати срещу участници, всяване на раздори и т.н.

Основен метод за объркване на хората е пускането на опорки, като:

- „ДПС щяло да откъсне Странджа и Сакар, че и цяла Южна България, ако се облекчат условията за провеждане на референдум.“
👉 Това няма как да стане. Могат да го твърдят само хора, които не познават Конституцията и законите на държавата или им е поръчано да тиражират неистини. И Конституцията, и Законът за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление НЕ ПОЗВОЛЯВАТ чрез референдум да се правят промени в територията на България. (Виж чл. 2, 44, 158 от Конституцията и чл. 9 от ЗПУГДВМС)

- „Народът е прост и не може да взима решения.“
👉 Виждаме колко са умни избраните с 40% малцинство, докъде ни докараха и накъде ни водят. Време е народът да се произнесе - смятаме, че ще се окаже по-умен и предвидлив, отколкото се твърди.

- „България е член на НАТО и не може да не участва във войната.“
👉 Напротив, чл. 5 от договора с НАТО гласи:
„Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.“
👉 Забележете - „такива действия, каквито смята за необходими“. С други думи, България не е нужно да участва с оръжие и хора, а може да сметне за необходимо да праща хуманитарна помощ например. И то само ако е нападната страна членка на НАТО, каквато Украйна не е.

- „Не може да сме неутрални, длъжни сме да помогнем на другарчето в беда“.
👉 Огън с бензин не се гаси. Война с оръжия не се прекратява.
България е древна и мъдра, тя е площадка за мирни преговори, а не за ракети, които унищожават хора и навличат на българите война.

- „Думата „референдум“ се изтърка“.
👉 Ще се опитат да внушат, че референдумът е излишен.

- „Организаторите на референдума го използват, за да си направят после политически проект“
👉 Тази опорка ще я пуснат партии чрез техни активисти. Винаги когато ние, нормалните хора, направим нещо значимо, се лансира тази партенка. Още преди 1 година, когато направихме огромен Поход за мир и неутралитет в 11 града и излязоха над 8000 души, се пусна твърдението, че всичко това е проект на Козяк и че щяло да се превърне в партия. Нищо от това не се случи.
👉 Съвет: винаги гледайте историята на тези, които ви говорят, и на онези, за които ви се говори. Така лесно ще разберете какво да очаквате от всички тях. Партия няма да се прави нито на гърба на Похода за мир, нито на гърба на Референдума!

И още продукция очаквайте от мозъчните тръстове на опонентите.

Заедно сме по-силни от всеки и всичко! Запомнете.

Поход и референдум: България за мир и суверенитет!

Събирай подписи: https://t.me/referendumibg