Място за някои неща

Съобщавам за увреждане на обществения интерес ...

Сърнела Воденичарова Thu, 03 Nov 2022, 06:48:41
Съобщавам за увреждане на обществения интерес в особено големи размери с концесионните такси от 1,5% за добив на злато, сребро, мед, платина, германий и още 44 други метала от най-големите находища в България.

При това 1,5% от добива, който компаниите решат да обявят. От 23 години контрол върху добива НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА!

По груби оценки увреждането на обществения интерес е с около 2 милиарда лева всяка година. От 23 години.

А, и природата и здравето на хората увреждат в особено големи мащаби, ако това се счита за обществен интерес. За да прикрие престъпленията си, Асарел Медет например направи модерна ракова болница в Панагюрище. За да умират работещите в мината в луксозни условия, ненавършили 40-50 години.

Пиша всичко това, защото Министерският съвет внесъл бил законопроект за защита на съобщаващите нередности. Връзка в коментарите.

Та, искам да съобщя... Вече съобщих всъщност - още преди 8 години - и никой нищо не ми направи. И още много хора съобщиха. И на тях никой нищо не им направи. Без да го има този закон, без да ни пази това умотворение.

Защо е този закон всъщност? Не виждам да предвижда да прави нещо на компаниите, които нанасят вреда на обществения интерес? Каква работа и на кого ще върши, за бога?!
Както стана ясно, от компаниите да ме пази файда няма - аз си съобщавам, а те си действат и всичко си тече мирно и спокойно. Най-много да се гътна преждевременно заради системно потъпквано чувство за справедливост. :)

А дали няма да пази тези, дето съобщават за неправилно гледане на дете, та да могат службите да го изземат от родителите например? Или за омразна реч - някой нарекъл някого степенка за задвижване на колело? И други подобни обществени интереси мога да се сетя...

Много е важно точно сега да се прокара, естествено - когато война тропа на прага ни, когато не е ясно колко от нас ще изкарат зимата.

Крайно време е да поемем управлението на тази държава, хора. Иначе ще ни я вземат окончателно! Разбирате ли го?
Стягайте се за издигане на читави кандидати, пускане на бюлетина за тях и организиран граждански контрол върху изборния процес в цялата страна. Честни избори, наши избори.
А преди това - за референдум.

#злато
#истинскинароднипредставители
#народноуправление
#честниизборинашиизбори