Място за някои неща

Д-р Яна Шишкова, учител: Като ...

Сърнела Воденичарова Mon, 25 Oct 2021, 15:06:13
Д-р Яна Шишкова, учител:

Като майка и учител заявявам следното.

Моето дете не е собственост на държавата. То няма да бъде експеримент в нечии ръце. Няма да бъде ползвано като стока, за да си получи някой комисионната.

Изтеглям си детето дистанционно.

Ако има проблем, ще е частен ученик.
Ако има проблем, ще му осигуря домашно обучение, като пътьом прекратя трудовия си договор, защото няма как да преподавам пълноценно 18 предмета на детето ми и да преподавам по 18-20 часа и на други деца.

Образователната система като стратегически отрасъл повече няма да е същата, ако позволим да отнемат на децата ни правото им на безусловно образование.

Ние учителите сме готови да напуснем, което обезкръвява системата точно от онези, които биха могли да предадат на следващите поколения борбеност, мъдрост, разбиране за глобалните процеси, които движат нашия свят.

Ще останат конформистите и приспособимите, които просто чакат да се пенсионират.

Ако не защитим сега и веднага безусловното си право на труд и обучение, на социална справедливост, на изискване властите да спазват Конституцията и законите, то само след месец ще се окажем без лекари, учители, всякакъв персонал. Ще обречем собствената ни държава на икономически колапс, а онези, които се съпротивляват - на бедност, безработица и изпадане от пазара на труда, в името на това да опазим физиката и психиката на нашите деца.

От самото начало бе ясно, че целта са именно децата.
Учителите направихме, каквото можахме.
Сега е ред на нас родителите.

Бойкот на тези решения, никакво отстъпление.
д-р Яна Шишкова
Yana Shishkova