Място за някои неща

8 юли 2024г, бюлетин на БТА ...

Сърнела Воденичарова Thu, 08 Jul 2021, 14:34:47

Без Лого

8 юли 2024г, бюлетин на БТА

Международни новини

Президентът на САЩ, г-жа Камала Харис потвърди готовността на американската администрация да доведе до окончателен успех борбата с климатичните промени, глобалното затопляне и нубийския щам на коронавируса.

В 17 американски щата беше въведен режим на тока и водата.

Последните публикувани секретни доклади на Пентагона за срещи с НЛО още повече засилват настроенията в американското общество на тази тема, като в някои населени места се стигна до масова истерия и сблъсъци между полицията и граждани очакващи извънземно нашествие.

В Брюксел се проведе традиционният прайд на гордостта, като тази година, за пръв път участваха и представители на зоофилската общност, които се наредиха сред многоцветното множество. Неправителствената организация "Любовта е любов" постави въпроса за общественото отхвърляне на хората, които са извършили убийства със сексуален подтекст, както и на тези, които са изяли любимия човек след като са го убили. Според тях не трябва да се поставя знак за равенство между сексуалните и останалите убийци, макар да осъзнават, че пътят към общественото разбиране на тази проблематика, ще бъде труден.

България

Президентът Росен Плевнелиев участва в среща на инициативата "33 морета" провеждаща се в македонската столица Скопие. Срещата съвпада и с инициативите свързани с македонското председателство на ЕС. Държавните ръководители на страните участници излязоха с позиция, която одобрява сътрудничеството на Русия и Китай в борбата с нубийския щам на вируса, но остро осъжда нарушаването на международните правила за корабоплаване от руски и китайски рибарски лодки в езерото Байкал и река Ян Дзъ.

Сериозен инцидент се е случил на улица "Славянска беседа" в столицата, където доброволци-активисти, членове на управляващата партия "НЕ България" снабдени със сканиращи устройства, са задържали нарушител без "Индивидуално електронно катализиращо устройство поставено отзад" - ИЕКУПО. Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира случая и заяви: "Няма да позволим на екстремисти убиващи планетата да влизат в градските зони забранени за некатализирани граждани. Катализиращите устройства са безплатни и достъпни за всеки. Приказките, че поставянето им е гавра с човешката същност и достойнство, са теории на конспирацията. Не на метана в атмосферата!", завърши тя. Говорителят на обединеното Министерство на вътрешните работи и здравеопазването, Пуйка Кикерчева също коментира инцидента. Преди всичко похвали активистите на "НЕ България" след което декларира, че правителството няма да се поколебае да доведе до край програмата за пълна катализация на населението, която ще ни донесе въглероден неутралитет, чиста околна среда и достойно място сред цивилизованите народи. Мерките срещу отказващите катализация с ИЕКУПО и ваксинация срещу нубийския щам, ще продължат да се затягат, приключи г-жа Кикерчева.