Място за някои неща

Не мислим по един и същи ...

Сърнела Воденичарова Sun, 30 May 2021, 10:52:35
Не мислим по един и същи начин и е важно да продължим да го правим.

Защото ако виждахме света еднакво, то щяхме да познаваме нищожно мъничка частичка от него - колкото едно съзнание може да възприеме.

Сборът от нашите различни гледни точки ни дава гигантска картина за мирозданието, далеч надхвърляща възможностите на един мозък.

Точно заради този потенциал, скрит във всеки от нас, кликата на най-крадливите и безскрупулни, погрешно наричана "елит", прави всичко възможно да ни държи разделени.

Нашата задача, ангажиментът пред самите нас и човеците, които раждаме и отглеждаме, е да се съберем с всичките си различия и да намерим посоката, в която да тръгнем заедно, запазвайки уникалността си и обединявайки я с тази на останалите за една цел.

„Организиране и просвещаване на българското общество за изграждане на социално справедлива България, управлявана от народа си“, е възможна цел.

Работата, която ни предстои, е гигантска, тя е за смели, постоянни хора, които са готови да се научат на търпение и методичност (аз самата се уча).

Жизненоважно е да спрем да гледаме на останалите нормални хора като на конкуренти, както се иска от нас, и да почнем да ги виждаме като съществена и неделима част от цялото, което искаме да изградим.

Сигурно на някои това им звучи отвлечено. Разбирам ги. И на мен ми звучеше така, преди да осъзная, че с протести, „граждански контрол“, съдебни дела и всякакви други предвидени от системата действия нямаме никакъв шанс да пробием бронята на същата система. Докато не се обединим и станем сила.

И дори в момента да не намираме съвместителство с идеите на другите, не значи, че трябва да се отказваме. Спомнете си, че на това се разчита от онези, които ни разглеждат като биогориво. Упоритост, постоянство и търпение (отново). И гледане на останалите като на НЕДЕЛИМА ЧАСТ от цялото.

Вземете пример от управляващата света клика - от векове действа с такова търпение, организираност и постоянство, с такава упоритост, плановост и целеустременост, че бял ден не виждаме 8 милиарда души.

Нашите дребни крамоли ни изпиват силите, а онези действат. И при тях има сблъсъци, но се мобилизират и ги овладяват бързо, защото знаят, че иначе ще изпуснат кокала.

Стига сме се държали незряло! Стига сме се хващали за дребни различия и да ги превръщаме в нереално големи противоречия. Нямаме големи противоречия - всички искаме да живеем добре, достойно, пълноценно. Пътищата към това не са изобщо много, както ни внушават. Объркват ни нарочно.

Цялата работа е в нещо просто: народът властва, народът управлява. Всички други варианти са посредничество между народа и властта, което посредничество виждаме до какво ни води.

Мобилизирайте волята, куража и постоянството си, както и търпението и уважението към другите. И да поемаме към целта.
#просвещение #обединение #народноуправление