Място за някои неща

Антон Лашев, експерт по национална сигурност, ...

Сърнела Воденичарова Thu, 15 Apr 2021, 10:53:19
Антон Лашев, експерт по национална сигурност, човек от бойното поле.
Чуйте всяка дума внимателно. Връщайте назад, ако трябва, за да сте сигурни, че всичко сте чули.
Неясни понятия има и те ще бъдат разяснявани.

Не знам дали Концепцията за обществена безопасност, която накратко обрисува Антон, ще реши всичките ни проблеми, но тя е възможен път - достатъчно обхватна и достатъчно естествено изглеждаща на този етап.

При всички положения обаче е наложително в нито една секунда да не забравяме, че човешкият мозък, който отговаря за поведението на човека, е вкопчен в стереотипите, схващанията, които вече си е изградил. И всяка промяна в тези схващания/навици е особено трудна. Мога да го кажа от личен опит - премахване на алкохол, цигари, изкуствена храна, създаване на навик за изслушване на другите и вникване в мисълта им...

Човек винаги е склонен да измисля какви ли не оправдания, за да не се промени. Защото всеки навик, който имаме, представлява физически съществуваща конструкция от подредени по определен начин невронни връзки. Тоест физически трудно е да бъде променен или премахнат този навик. Вследствие на това може да се каже, че е подвиг да се променим.

Но е необходимо и възможно.

Чака ни прелом в самите нас, за да можем да се съединим и да осъществим онова, което от памтивека мечтаем - да живеем добре в разбирателство, здраве и необятни възможности за творене.

#обединение #просвещение #народноуправление

Профилът на Антон Лашев: Азимут Брутал