Място за някои неща

...

Сърнела Воденичарова Wed, 17 Mar 2021, 18:13:32
„Логичните въпроси и отговори не са на мода от година насам, няма и кой да зададе точните въпроси на разните „светила“ от НОЩ, РЗИ и т.н., но все пак да опитаме...

Как може да се реши в рамките на няколко дни кризата с увеличения брой заболели от коронавирус и липсата на „легла“?
Без да се плашат милиони български граждани с „вълни“ и „щамове“, без да се оставят стотици хиляди без работа и доходи, без да се съсипва учебният процес при децата и да се затварят детските градини?

Отговор:

Със заповед на Министър на здравеопазването или Министерски съвет НЕЗАБАВНО се откриват ковид звена във ВСИЧКИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ.

Частните болници разполагат с най-добрите специалисти, с най-добрата медицинска техника, логистика и инфраструктура. Нали положението е критично? Защо не се използва ресурсът на частните болници? Те за какво са? Само за да източват обществените средства от здравната каса по „скъпите“ клинични пътеки?

Ако частните болници бъдат включени в „битката“, тези няколкостотин пациенти в тежко състояние ще бъдат разпределени и обгрижвани по-добре, ще има достатъчно легла за по-леките случаи, както и за всички истерици и хипохондрици от фейсбук, които биха пожелали да се хоспитализират, за да си правят селфита от болничните стаи.

Сложих „битка“ в кавички, защото ако беше истинска битка, паникьорите щяха да бъдат разстрелвани, а не да дават пресконференции...

Уважаеми читатели, моля, помогнете този въпрос-отговор да се разпространи колкото е възможно повече.“

Веселин Николов

Източник: https://www.facebook.com/bezlogosite/posts/4474946725852020

#обединение #просвещение #народноуправление